Foto: LETA

Politiskie spēki "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) piektdien, 11. augustā, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) rosinājuši jaunu pieeju ministru nomaiņā, proti, pēc konkrēta laika mainīt jebkuru ministru, ja tas nav paveicis konkrētus darbus, tomēr, pēc koalīcijas partneru vārdiem, Kariņš šo informāciju uzklausījis, pateicies un pametis apspriedi.

Saeimas spīkers Edvards Smiltēns (AS) žurnālistiem teica, ka AS un NA atbilde Kariņa priekšlikumam par atsevišķu ministru nomaiņu bijis priekšlikums ieviest pieeju, ka ikviens ministrs, kurš konkrētā termiņā nepaveiks konkrētus darbus, var tikt nomainīts.

Pēc Smiltēna teiktā, Kariņš esot pateicies, piecēlies un aizgājis.

Arī NA pārstāvis, deputāts Jānis Dombrava teica, ka ikviens politiskais spēks sagaida no ministriem, ka tie paveic konkrētus darbus, bet pretējā gadījumā politiskie spēki var mainīt ministru.

Uz jautājumu, vai šis nozīmē, ka valdība ir kritusi, deputāts Ingmārs Līdaka (AS) atzina – "droši vien tas tā izklausās".

"Nākot uz šo sanāksmi, mums bija mērķis saglabāt valdību, bet pieņemu, ka Kariņa mērķis bija neglābt. Ceru, ka tas tā nav," teica deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!