Foto: LETA

Mstislava Keldiša pieminekli no "goda vietas" Rīgas kanālmalas apstādījumos iepretim Latvijas Universitātei pārvietos uz noliktavu, trešdien lēma Rīgas domes deputāti.

Tomēr domnieki trešdien arī lēma, ka "Rīgas pieminekļu aģentūras" noliktavā esošos pieminekļus varētu izkārtot netālu esošajā teritorijā un ļaut tos aplūkot arī interesentiem.

Kas bija Keldišs

Kā iepriekš apkopojusi biedrība "Publiskās atmiņas centrs", Keldišs bija Padomju Savienības Komunistiskās partijas Centrālās komitejas loceklis, PSRS Augstākās Padomes deputāts un Staļina kodolieroču, ballistisko un spārnoto raķešu autors. Keldišs padomju savienībā arī tika godināts par savu ieguldījumu kodolieroču izstrādē.

Keldišs, kā norāda pētnieki, faktiski darbojās militāri rūpnieciskajā kompleksā, ieroču rūpniecībā, turklāt arī piedalījās atombumbas RDS-6s, ko izmēģināja atmosfērā, un spārnotās starpkontinetālās raķetes V-350 "Burja" izveidē.

Vai visiem rīdziniekiem vajag pieminekli

Veltot teju stundu jautājuma izskatīšanai, deputāti metās analizēt, kas bija Keldišs un kāds bija viņa ieguldījums Latvijas vēsturē, zinātnē un vai viņš kā rīdzinieks jāgodina ar pieminekli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!