Foto: Publicitātes foto

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā lietā, kurā tika aizturēts Valmieras novada domes priekšsēdētājs un nu jau bijušais "Jaunās Vienotības" valdes loceklis Jānis Baiks, liecinieka statusā ir bruņutransportieru, tajā skaitā "Patria" ražotāja SIA "Defence Partnership Latvia" valdes priekšsēdētājs Uģis Ramanovs, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

KNAB izmeklēšanas centrā, visticamāk, ir Valmieras Rūpniecības un eksporta parks un tajā būvējamo ražošanas ēku nomas līgums, atsaucoties uz raidījumu, raksta "lsm.lv".

Eiropas Prokuratūras jūnijā sāktais kriminālprocess, iespējams, saistīts ar nomas izsoles noteikumiem Valmieras industriālajā parkā. Par to liecina Latvijas Televīzijas rīcībā nonākusī Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) vēstule, kas adresēta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM).

Tieši uz vēstulē minēto ēku nomas izsolē pretendēja militārās tehnikas ražotājs. Izsolē SIA "Defence Partnership Latvia" uzvarēja, nosolot augstāko izsoles maksu. Tiesa, izsole notika jūlijā, kas ir vēlāk, nekā sāktais kriminālprocess Eiropas Prokuratūrā. Uzņēmumā Latvijas Televīzijai norādīja – viņi sadarbojas ar izmeklētājiem, KNAB darbinieki pie viņiem nav bijuši un viņi ir vien liecinieka statusā.

Kā ziņots, Valmieras novada mērs Baiks ("Valmierai un Vidzemei") pilnībā noliedz pārkāpumus KNAB izmeklētajā lietā par iespējamu četru miljonu eiro prettiesisku iegūšanu pašvaldībai.

KNAB ir aizdomas, ka Valmieras pašvaldības amatpersonas kopā ar vairāku uzņēmumu pārstāvjiem veikušas nelikumīgas darbības, lai pašvaldība prettiesiski iegūtu vairāk nekā četru miljonu eiro Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu.

Otrdien KNAB iepriekš sāktā kriminālprocesā veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā vairāk nekā 20 kratīšanas, izņemšanas un nopratināšanas vairākos objektos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!