Foto: Publicitātes foto/"Possible Security"

Krievijas atbalstīto haktīvistu grupējumiem ir izdevies kompromitēt trīs Latvijas Iekšlietu ministrijas (IeM) e-pasta pastkastītes, portālam "Delfi" apliecināja ministrijā.

"Delfi" pārliecinājās, ka pirmdien dažādos haktīvistu "Telegram" kanālos publicēti vairāki IeM iekšējie dokumenti, kā arī atsevišķas e-pasta sarakstes.

Ministrijā uzsvēra, ka incidents tiek izmeklēts, kā arī tiek piemērotas papildu metodes drošības līmeņa paaugstināšanai. "Varam apstiprināt, ka vairākos Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētos risinājumos ir vērojamas aktivitātes saistītas ar nesankcionētas piekļuves mēģinājumiem," portālam "Delfi" uzsvēra ministrijā.

Tāpat par valsts iekšējo drošību atbildīgā ministrijā norādīja, ka incidenta izmeklēšanas ietvaros nav konstatēti pierādījumi, kas liecinātu par nesankcionētu piekļuvi IeM Informācijas centra pārziņā esošajām valsts informācijas sistēmām vai to darbības traucējumiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka pirmdien, 4. septembrī, vairāki Krievijas atbalstīti haktīvistu grupējumi veic plaša mēroga kiberuzbrukumus dažādām Latvijas iestādēm, portālu "Delfi" informēja Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijā "Cert.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!