Foto: LETA

Veselības ministrija turpinās paaugstināt viszemāk apmaksāto darbinieku atalgojumu veselības nozarē, taču līdz septembrim izpildīt jaunās Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) prasības nav iespējams, paziņojumā medijiem pauž veselības ministre Līga Meņģelsone.

Ministrijā uzsver, ka jau šogad viszemāk apmaksāto darbinieku atalgojuma kāpināšanai tika papildu novirzīti 41,5 miljoni eiro. Kāpums turpināsies arī 2024. gadā – budžeta prioritārajos pasākumos šim mērķim pieprasīti 62 miljoni eiro.

Tomēr augustā arodbiedrība ministrijai izvirzījusi jaunas prasības, prasot papildu finansējumu arī ārstniecības atbalsta personāla un ne-ārstniecības personāla atalgojuma palielinājumam no 1. septembra.

Meņģelsone norāda, ka tik īsā laikā jaunās prasības izpildīt nav iespējams. Ministrija šo jautājumu aicina skatīt, plānojot 2024. gada budžetu.

Tāpat veselības ministre Līga Meņģelsone aicina ārstniecības iestāžu vadītājus rūpīgi izvērtēt iestāžu personāla atalgojuma politiku un kopīgi ar arodbiedrības pārstāvjiem vienoties par taisnīgu un cienīgu atalgojumu viszemāk apmaksātajiem darbiniekiem.

Jau ziņots, ka rudenī mediķi grasās streikot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!