Foto: LETA

Naktī uz piektdienu, piecos no rīta ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Zīru pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies kūtī. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg kūts jumts 150 kvadrātmetru platībā, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirms VUGD ierašanās no kūts izvesti dzīvnieki. No liesmu izplatības tika nosargātas blakus esošās ēkas. Neilgi pirms desmitiem rītā ugunsgrēks likvidēts.

Savukārt svētdienas rītā ugunsdzēsēji steidzās uz Lāčplēša ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas piektā stāva dzīvoklī dega starpsiena.

Sestdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu Čiekurkalna 5. šķērslīnijā Rīgā, kur divstāvu ražošanas objektā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā, kur atrodas dzīvokļi, kāpņu telpā deg sadzīves mantas un kurināmās granulas. No piedūmotās ēkas izglābti trīs cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 21.39 ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat glābēji saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur dega šķūnis. Pulksten 20.57 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs glābēji 13 reizes steidzās uz izsaukumiem, kuros dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji, bet vienā gadījumā ugunsgrēks bija izcēlies apkures telpā.

Pagājušās četrās diennaktīs VUGD saņēma 197 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu, 97 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!