Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Dodoties uz Latvijas Infektoloģijas centru (LIC), mēs ar fotogrāfu teju piemirstam paņemt respiratoru. Ilgi audzētie piesardzības muskuļi zaudējuši tonusu. Tā ir arī LIC infektoloģes Sņežanas Orlovas atziņa. Pacientu tuvinieki mēdz nebīstoties bez maskas traukties Covid-19 nodaļā. Trešdien, 4. oktobrī, LIC ārstējās desmit Covid-19 pacienti, kuriem ir smaga slimības gaita.

Ar infektoloģi tiekamies LIC administrācijas telpās. Centrs ir zīmīga vieta Covid-19 kontekstā. Tieši šeit ārstējās Latvijā pirmais oficiāli sasirgušais. Šajā ziņā aplis ir teju noslēdzies – līdzīgi kā 2020. gada 2. martā, kad centrā ievietoja saslimušo pacienti, arī šobrīd visi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) redzeslokā nonākušie Covid-19 slimnieki ārstējas LIC.

Covid-19 pacienti šobrīd ir desmitajā jeb Drudža diferenciālās diagnostikas nodaļā. Ja tajā rūmes nepietiek, pacientus ievieto arī Bīstamo un pilienu infekciju nodaļā. Ar Covid-19 smagi sasirgušos 10. nodaļā ārstē divi infektologi, kuru starpā ir arī Orlova. Vēl, strādājot pusslodzi, nodaļā palīdz terapeite.

Stacionēto skaits mainīgs


Infektoloģijas centrā Orlovas diena sākas pulksten 8 no rīta

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!