Foto: LETA

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) piektdien, 11. augustā, teiktais par jaunas koalīcijas veidošanas plāniem ir politiskās konsultācijas, sociālajos medijos akcentējis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents piektdien pavēstīja, ka veidos jaunu koalīciju, uzrunājot Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un partiju "Progresīvie". Tāpat viņš pavēstīja, ka pagaidām nedemisionēs.

Žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele vietnē "X" (iepriekš "Twitter") pauž neizpratni par to, kā Kariņš var pats pēkšņi izdomāt un sākt veidot jaunu valdību. "Vai tad Satversmes 56. pants ir aizkritis aiz dīvāna? "Ministru kabinetu sastāda persona, kuru uz to aicina Valsts Prezidents."," raksta Ločmele.


Savukārt Rinkēvičs skaidro, ka, atbilstoši Satversmes 56. pantam, Ministru kabinetu veido persona, kuru uz to aicina Valsts prezidents.

"Līdz ar to jebkādas darbības pašlaik uzskatāmas par politiskajām konsultācijām, nevis valdības veidošanu," raksta Valsts prezidents.

Viņš arī sagaida Ministru prezidentu ar rīcības plānu 17. augustā.

Ceturtdien, 17. augustā, Kariņš plāno informēt Rinkēviču par iespējamās jaunās valdības modeli, piektdien pēc Kariņa un "Jaunās vienotības" (JV) sarunām ar "Progresīvajiem" un Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) žurnālistus informēja JV politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Kā pavēstīja JV politiķe, labklājības ministre Evika Siliņa, ņemot vērā, ka AS un NA piektdien nevarēja ierasties uz jaunām sarunām par topošās valdības veidošanu, JV aicina abus partnerus uz sarunām nākamās nedēļas sākumā.

Pirmdien, 14. augustā, varētu būt lielāka skaidrība par sarunu tālāko gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!