Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 1. novembrī, notika ārkārtas domes sēde, kurā par Ādažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāju ar 12 balsīm "par" ievēlēta līdzšinējā priekšsēdētāja vietniece Karīna Miķelsone (LRA), portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Jau vēstīts, ka Ādažu līdzšinējais priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (AS) tika ievēlēts 14. Saeimā un otrdien pieņēma parlamenta deputāta mandātu.

Par priekšsēdētāja vietnieku attīstības jautājumos ar 12 balsīm "par" ievēlēts Valērijs Bulāns (LRA), savukārt par priekšsēdētāja vietnieci pašvaldības funkciju jautājumos ar 13 balsīm "par" ievēlēta Genovefa Kozlovska (LZS).

Ar 12 balsīm "par" tika lemts par domes priekšsēdētāja vietnieka Imanta Krastiņa (Konservatīvie) atbrīvošanu no amata.

Tā kā arī līdzšinējā Ādažu domes deputāte Daiga Mieriņa (LZS) ievēlēta Saeimā, viņas vietā pašvaldībā darbu uzsāk Antra Krasta (LZS), savukārt Sprindžuka vietā par deputātu apstiprināts Jānis Ruks (LRA).

Miķelsone kā savas prioritātes izvirza bērnu un jauniešu izglītības pakalpojumu iespēju tālāku attīstību, bērnudārzu pieejamības paplašināšanu, kā arī vidusskolas izaugsmi Carnikavā un ģimnāzijas programmu izveidi pilsētā.

Tāpat viņasprāt ir ļoti būtiski ir stiprināt novada iekšējās spējas, uzlabojot veselības pakalpojumu pieejamību un radot novadā mājas sajūtu iedzīvotājiem un uzņēmējiem.

Būtiska prioritāte Miķelsonei ir arī mikromobilitātes infrastruktūras, tostarp veloinfrastruktūras, pakalpojumu pieejamība, starpciemu savienojumi, jūras un Ādažu pilsētas sasniedzamība. "Viena no būtiskākajām prioritātēm ir energoefektivitātes spēju stiprināšana novadā, meklējot finanšu instrumentu atbalsta iespējas novada iedzīvotājiem un uzņēmējiem, mērķtiecīgi īstenojot taupības projektu pasākumus pašvaldības objektos," saka Miķelsone.

Jau ziņots, ka otrdien uz pirmo 14. Saeimas sēdi sanāca jaunievēlētie deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!