Foto: LETA

Nesaskaņas divās Rīgas domes koalīcijā ietilpstošajās frakcijās – "Jaunā vienotība" un "Par/Progresīvie" – iezīmējās arī trešdienas domes sēdes laikā, balsojot par JV iniciatīvas iekļaušanu sēdes darba kārtībā. Tikmēr trešais koalīcijas partneris – deputātu bloks "Kods Rīgai" – izplatījis paziņojumu, kurā norāda, ka, lai izvairītos no koalīcijas sabrukšanas, visiem partneriem ir jāsanāk uz mediācijas sarunām.

Bloku pārstāv bijušie "Konservatīvo" deputāti – vicemēre Linda Ozola, deputāti Jānis Ozols, Dāvis Stalts un Māris Mičerevskis.

Paziņojumā medijiem bloks norāda, ka koalīcija divos gados ir paspējusi ievērojami mainīt ierasto koruptīvo Rīgas pārvaldības formu, atbrīvojoties no ģimenes locekļu un partijas biedru fiktīvas nodarbinātības, kā arī likvidējot dažādas naudas plūsmu shēmas, caur kurām partijām pietuvinātām organizācijām tikusi nodokļu maksātāju nauda.

Taču viens no smagākajiem bijušā mēra Nila Ušakova (S) laika mantojumiem ir satiksmes nozare, kur Satiksmes departaments jau iepriekš apvīti ar skandāliem un krimināllietām, kurās figurē bijušo politiķu un ierēdņu vārdi, norāda partija, uzsverot, ka arī tagad satiksmes joma ir iemesls "iekšējam saasinājumam".

Bloka redzējums

"Kods Rīgai" paziņojumā norāda, ka redz milzīgu aizu starp abām lielākajām koalīcijas frakcijām – JV un "Progresīvajiem" –, un tā draud pāraugt bezdibenī.

"Mūsuprāt, neviena no koalīcijas partijām, lai cik liela vai maza tā būtu, nav un nebūs tiesīga spriest par noziedzīga nodarījuma apjomu vai vainīgajiem bez profesionālas izmeklēšanas. Protams, tam nepieciešams izmeklējošām iestādēm nodot visu informāciju, kas ir politiķu un/vai ierēdņu rīcībā," pauž blokā.

Savukārt, lai nesabruktu pašreizējā domes koalīcija, deputāti aicina sanākt uz mediācijas sarunām. Tām jānotiek tik ilgi, līdz tiks atrasts racionāls kompromiss un varēs nonākt ārpus savstarpēji naidīga un iznīcinoša notikumu attīstības scenārija.

"Mēs neesam naivi un zinām, ka cieņu nevar pieprasīt, to var tikai izpelnīties un ar cieņu mūsu – valstisko politisko spēku starpā, ir tāpat kā ar sabiedrības un politiķu savstarpējo cieņu. Taču savstarpējā saskarsme var būt korekta un takta izjūta nebūtu jāpazaudē, ja vien vēlamies saglabāt Rīgu Latvijas ietekmē," paziņojumā pauž deputāti.

Pārmetumi turpinās

Abpusēji pārmetumi turpinājās arī trešdien, kad Rīgas domes sēdē notika balsojums par vicemēra Viļņa Ķirša (JV) ierosinājumu iespējamos pārkāpumus Satiksmes departamentā izmeklēt no izpilddirektora biroja neatkarīgai komisijai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!