Foto: LETA

"Rīgas namu" valdes priekšsēdētāja Baiba Beatrise Sleže nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atstāt amatu, informēja SIA "Rīgas nami" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Sležes pēdējā darba diena amatā būšot 9. augusts.

Kā informē "Rīgas nami" padomes priekšsēdētājs Mārtiņš Ziemanis, jauns valdes priekšsēdētājs tiks meklēts atklātā konkursā, kas tiks izsludināts tuvākajā laikā.

Ziemanis pateicas Sležei par ieguldījumu "Rīgas namu" reorganizācijā, apvienojot četrus uzņēmumus. Viņaprāt, Sležes vadībā ielikti stabili pamati "Rīgas namu" turpmākajā attīstībā.

"Rīgas namu" reorganizācija ir bijis liels izaicinājums, pie kā intensīvi tika strādāts pēdējo pusotru gadu," atzīst pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange.

Sleže informē, ka arī turpmāk savu profesionālo darbību plāno saistīt ar uzņēmumu un finanšu vadību kā arī turpināt pilnveidot profesionālās zināšanas.

"Rīgas namu" valdes priekšsēdētāja uzsver, ka aizvadītā pusotra gada laikā darbs risinājies vairākos virzienos. Pirmkārt, tā bijusi labas korporatīvās pārvaldības principu iedzīvināšana reorganizētajā uzņēmumā. Esot sakārtota uzņēmuma struktūra, ieviesti vienoti, visas biznesa jomas aptveroši darbības procesi.

Pērn tikušas aktualizētas būtiskākās kapitālsabiedrības darbības politikas, ieviests iekšējais audits, kā arī jauna nekustamo īpašumu uzskaites sistēma, kas atspoguļo uzņēmuma aktīvu vērtību.

2023. gadu SIA "Rīgas nami" noslēdza ar peļņu, 40% no tās novirzot dividendēs kapitāldaļu turētājam - Rīgas pašvaldībai.

Savukārt šogad norit uzņēmuma nekustamo īpašumu portfeļa izvērtēšana, notiek darbs pie iekšējās kontroles sistēmas pilnveides, kā arī procesu digitalizācijas.

Otrkārt, 2023. gadā apstiprināta uzņēmuma vidēja termiņa attīstības stratēģija. Tā paredz, ka turpmākās attīstības pamatā būs kvalitatīva nekustamo īpašumu apsaimniekošana, darba efektivitātes un klientu apmierinātības uzlabošana, kā arī klimatneitrālu un aprites ekonomikas risinājumu izmantošana pašvaldības īpašumu apsaimniekošanā.

Treškārt, pērn "Rīgas nami" lielu uzmanību pievērsa galvaspilsētas tirgiem. Galvenais mērķis esot racionāla un finansiāli pamatota tirgu attīstība, vienlaikus saglabājot to unikalitāti.

Līdz jauna valdes priekšsēdētāja atrašanai valde turpinās darbu nepilnā sastāvā.

Pēc uzņēmuma paustā, "Rīgas nami" ir Latvijā lielākais pašvaldībai piederošo īpašumu un galvaspilsētas iestāžu, sociālo dzīvojamo māju, pašvaldības tirgu teritoriju un tajās esošo ēku apsaimniekotājs un pārvaldītājs, telpu iznomātājs un jauno projektu attīstītājs, kā arī pasākumu centru "Splendid Palace" un "Melngalvju nams" īpašnieks.

2023. gadā kapitālsabiedrība strādājusi ar 27 976 356 eiro apgrozījumu. Savukārt peļņa bijusi 19 853 eiro. "Rīgas namu" pamatkapitāls ir 110 162 151 eiro, uzņēmuma īpašniece ir Rīgas pašvaldība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!