Foto: DELFI Aculiecinieks

Vētras radīto postījumu dēļ joprojām slēgti divi ceļu posmi Jaunpiebalgas apkārtnē – vietējā autoceļa Jaunzemji-Rēveļi-Ranka (V301) posmā uz Cēsu un Gulbenes novada robežas (1–2,8 km), kā arī autoceļa Ķeņģi–Jaunpiebalga (V412) posmā no 9,10 līdz 13,60 km Gulbenes novadā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Valtss ceļi (LVC).

Ceļi ir slēgti 7. augusta vētrā sagāzto koku dēļ.

Vētras laikā šajās vietās tika sagāzts ļoti liels koku daudzums, to novākšanu veic autoceļu uzturētājs VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU), sadarbībā ar mežu īpašniekiem, Cēsu un Gulbenes novada pašvaldību. Ceļu posmus pilnībā atbrīvot no kritušajiem kokiem plānots trīs līdz piecu dienu laikā.

Slēgtie posmi ir ar nelielu satiksmes intensitāti, piekļuve mājsaimniecībām nav bloķēta. Tos ir iespējams apbraukt pa vietējo autoceļu V412, reģionālo autoceļu Rauna-(Vidzemes šoseja)-Drusti-Jaunpiebalga (P29).

Par kritušiem kokiem un zariem uz ceļa, kā arī citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem LVC aicina zvanīt uz tā diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.

"Delfi" jau vēstīja, ka 7. augustā Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Īpaši lielus postījumus vētra nesa Dobeles novadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!