Foto: Avots: "Helovīnu šausmu parks Bauskas pilskalnā" facebook

Vairākiem Bauskas Halovīna šausmu parka apmeklētājiem pagājušajā nedēļas nogalē apmeklējums beidzies, vēl pat īsti nesācies – ārkārtīgi lielā cilvēku pieprasījuma dēļ apmeklētājiem nācies stāvēt vairāku stundu ilgā rindā. Pasākuma organizatori nebija prognozējuši, ka tik liels pieprasījums varētu rasties, taču, lai gan laika ir maz, sola no kļūdām mācīties.

Bauskas pilskalns no 18. oktobra līdz 5. novembrim pārtapis šausmu parkā, kurā izstādīti vairāk nekā 500 objekti. Savukārt 29. oktobrī parka teritorijā papildus ekspozīcijām bija vērojams arī uguns šovs.

Lai gan parks Halovīna noskaņās ir jau gandrīz divas nedēļas, tomēr ārkārtīgi lielu apmeklētāju pieplūdumu tas piedzīvoja tieši sestdien, 29. oktobrī – nedēļas nogalē, kas ir vistuvāk Halovīnam, ko svin 31. oktobrī.

Līdzīga ideja par šausmu parku jau vairākus gadus eksistē Lietuvā – tieši no turienes ideja aizgūta un realizēta Bauskā. Investīciju apjomu idejas autore Agnese Ābolkalna neatklāj, vien norāda, ka tās bijušas "milzīgas".

Rindā uz parku un uz Rīgu

Sociālajos tīklos var redzēt vairākus ierakstus, kuros cilvēki ir sašutuši par sestdien parkā piedzīvoto – rindā, lai tiktu iekšā parkā, esot nācies gaidīt divas stundas, tāpat garā automašīnu rindā nācies stāvēt atpakaļceļā uz Rīgu.


Tāpat cilvēkos neapmierinātību raisījis fakts, ka lielās cilvēku plūsmas dēļ nebijis iespējams apskatīt visas izvietotās dekorācijas, kā arī baudīt uguns šovu. Īpaši grūti tas esot bijis ģimenēm ar bērniem, kuri izvēlējušies pasākumu apmeklēt ar bērnu ratiem.

Organizatori: nebijām gaidījuši tik daudz cilvēku

Ābolkalna norāda, ka pati ir pārsteigta par cilvēku lielo interesi – neesot tā, ka visiem cilvēkiem patīk Halovīns un ar tik lielu apmeklētāju plūsmu organizatori nav rēķinājušies. Vienlaikus jau tagad tiek plānots kā uzlabot parka pieejamību, lai visi interesenti arī tiek pie apmeklējuma. Piemēram, varētu ieviest biļešu pārdošanu iepriekšpārdošanā.

Ābolkalna arī norāda, ka laika nav daudz – 5. novembrī parkā plānots koncerts, un tā arī ir pēdējā diena, kad parkā redzamas Halovīna noskaņas.

Pēc noslēguma organizatori vēl izvērtēs parka darbību, lai varētu spriest vai ko līdzīgu veidot arī nākamgad. Par piemēru Ābolkalna min parku Biržos, Lietuvā, kas ir atvērts ne tikai Halovīnos, bet arī Ziemassvētkos, Lietuvas nacionālos svētkos un citos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!