Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja amatam izraudzītā deputāta Gunāra Kūtra (ZZS) izteikumi par iespējamām sarunām ar apsūdzētiem uzņēmējiem nav pieņemami, uzskata Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un aicina Kūtri atvainoties līdz rīt gaidāmajam balsojumam par viņa apstiprināšanu valsts otrās augstākās amatpersonas amatā.

Kritiku sociālajos tīkos izraisīja Kūtra sacītais pirmdien, 18. septembrī, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā". Viņš raidījumā pauda, ka gadījumā, ja viņam būtu jāattīsta ekonomika, viņš uz kādu apspriedi noteikti uzaicinātu Latvijas miljonārus, piebilstot, ka "vienalga – apsūdzētie vai notiesātie".

"Ar viņiem es aprunātos par to, kur viņi saskata problēmas ekonomikas attīstībai, kā viņiem izdevās savu ekonomiku attīstīt. Tas nozīmē, ka nevienu cilvēku nedrīkst iezīmēt, tā saucamo stigmu radīt par cilvēku un pret viņu izturēties slikti," teica Kūtris.

Siliņa otrdien, 19. septembrī, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja, ka viņa dzirdēja šo interviju un premjerministrei šādi izteikumi nav saprotami un pieņemami.

"Es uzskatu, ka valstī, kurā esam gana ilgi cīnījušies ar korupciju un valsts nozagšanas faktoru, Kūtrim jāspēj izskaidrot sevis paustais un līdz rītdienai jāatvainojas par izteikumiem," uzsvēra Siliņa.

Trešdien, 20. septembrī, plānota Saeimas ārkārtas sēde, kurā no amata plānots atbrīvot līdzšinējo Saeimas priekšsēdētāju Edvardu Smiltēnu (AS). Viņa vietā plānots iecelt Kūtri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!