Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) "Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica"" veidotā dokumentālā seriāla "Šķelšanās" 4. sērijas saturā pirmšķietami nesaskata slēptu priekšvēlēšanas aģitāciju pret opozīcijas partiju "Latvijas pirmajā vietā" (LPV).

"Re:Baltica" daudzsēriju filmas "Šķelšanās" noslēdzošā sērija bija veltīta agresijai internetā, par piemēru izmantojot LPV darbu ar sociālajiem medijiem. Filmā žurnālisti spriež, ka ir pilnīgi normāli, ka partijai ir savas vērtības un ka tās par tām iestājas, tomēr problēma, pēc filmas veidotāju domām, ir veidā, kā par to tiek runāts. "LPV biedri neslēpj – izsakoties emocionāli par kādu jautājumu, partijas auditorija to uztver labāk. Proti, partijai vēlamā veidā," secina filmas veidotāji.

Filmas autore, "Re:Baltica" redaktore Sanita Jemberga rakstā "Kāpēc mēs nofilmējām dokumentālo seriālu "Šķelšanās"" min, ka LPV līderis Ainārs Šlesers jau sociālajos tīklos ir paudis, ka Latvijas valsts no Mediju atbalsta fonda (MAF) ir finansējusi veselu seriālu pret viņa partiju. "MAF nolikums aizliedz veidot materiālus kāda politiskā spēka kampaņai. Tas neaizliedz parādīt mehānismu, kā konkrēta partija būvē savu popularitāti, kurinot sabiedrības šķelšanos," raksta Jemberga.

LPV saskata kampaņu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!