Foto: LETA

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis ceturtdien preses konferencē izvairīgi komentēja bažas par koalīcijas stabilitāti, sakot, ka vajadzīgs laiks, lai koalīcijas partneru vidū nosēstos emocijas, vienlaikus ar plašāku paziņojumu mērs gatavojas nākt klajā nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka skaidra uzskatu atšķirība starp Rīgas domes koalīcijas partneriem – "Jauno vienotību" un "Par/Progresīvajiem" – iezīmējās, kad no amata par iespējamiem pārkāpumiem un izšķērdētiem pašvaldības līdzekļiem tika atstādinātas divas Satiksmes departamenta amatpersonas. Kamēr viena partija uzstāj uz neatkarīgu izmeklēšanu, otra partija uzstāj uz izmeklēšanas nenovilcināšanu un pabeigšanu.

Abas puses pārkāpumu izmeklēšanu uztver personīgi un valda sakāpinātas emocijas, arī sadarbības sanāksmēs starp partneriem vērojami savstarpēji uzbrukumi, atzina Staķis.

Vienlaikus mērs pauda šaubas, ka, lai gan vicemēra Viļņa Ķirša (JV) izraudzītie potenciāli jaunās komisijas locekļi ir labi profesionāļi, viņi nekad nav piedalījušies disciplinārlietas izmeklēšanā un diez vai divu nedēļu laikā to varēs pabeigt kvalitatīvi.

Tāpat Staķis norādīja, ka šis konflikts būs tas, kas noteikts, vai Rīgā 2025. gadā "neiejās Šlesera un Rosļikova tandēms".

Viņam neesot izskaidrojuma tam, kāpēc šobrīd koalīcija iet pretēji darba sākumā paustajam uzstādījumam vērsties stingri pret korupciju. Vienlaikus viņš vēlas redzēt, kā noslēgsies ceturtdienas domes sēde, kurā turpinās skatīt strīdus ābolu – neatkarīgas komisijas izveidi Satiksmes departamenta amatpersonu iespējamu pārkāpumu izmeklēšanai.

Sēdes rezultāts arī ietekmēs viņa paziņojuma saturu, ar kuru mērs plāno nākt klajā nākamās nedēļas sākumā. Pats no amata viņš atkāpties pagaidām negrasās.

Jau ziņots, ka plaisas Rīgas domes koalīcijā ir atzinis arī deputātu bloks "Kods Rīgai", kas piedāvā būt par koalīcijas partneru sarunu mediatoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!