Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Ministru kabinets otrdien, 8. augustā, atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) izstrādāto rīkojumu, kas paredz ar 2024. gada 12. februāri izbeigt valsts civildienesta attiecības ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi.

VID vadītāja nepilda uzdevumus

FM šim lēmuma min vairākus iemeslus. Šā gada 28. jūlijā tika saņemts Jaunzemes iesniegums, kurā viņa informē, ka viņas amata pilnvaru termiņš VID ģenerāldirektora amatā beidzas 2024. gada 11. februārī un, ka ar šo datumu vēlas izbeigt valsts civildienesta attiecības šajā amatā.

Otrkārt, izvērtējot VID attīstības stratēģijas 2020.-2022.gadam stratēģisko rezultatīvo rādītāju izpildi 2020.-2022.gadā, konstatēts, ka daļa rezultatīvo rādītāju netika sasniegti.

Norādīts arī, ka klientu apmierinātības līmenis ar VID darbinieku apkalpošanas kvalitāti par iedzīvotājiem sniegtajiem pakalpojumiem ir samazinājies no 74% 2019. gadā uz 67,1% 2022. gadā.

FM arī atgādina, ka finanšu ministrs vairākkārt ar rezolūcijām Jaunzemei bija noteicis konkrētu uzdevumu izpildi, jo tika konstatēts, ka uzdevumi netiek pildīti, kā arī tika ierosināta dienesta pārbaude par audita ieteikumu neieviešanu, kuras rezultātā izteikts aizrādījums.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!