Foto: Publicitātes attēli
14. oktobrī notika pēdējā ekskursija Baložu kūdras bānītī – šaursliežu dzelzceļā, kuru atjauno un uztur brīvprātīgie entuziasti. Gan lai solidarizētos ar Ukrainu, gan arī, lai pievērstu uzmanību ziedojumu vākšanai lokomotīves ziedošanai – vilciens bija izdekorēts ar Latvijas un Ukrainas karogiem. Kā bullim sarkana lupata – tā interneta "troļļiem" Ukraina, un milzīgs negāciju vilnis sāka gāzties pāri bānīša "Facebook" ierakstam par ekskursijas norisi, portālu "Delfi" informēja biedrībā "Bānīša Draugu klubs".

"Vilciens uz nekurieni", "Kas šitas cirks reiz beigsies", "Vajadzēja vēl Izraēlas karogu uzlikt", "Slimi", "Bez atpakaļbiļetes", "Pretīgi skatīties", "Jūs varat ziedot visu vilcienu, atstājiet Latvijas karogu mājās". Tie ir tikai daži no daudziem simtiem viedokļu, ko pauda aizskartie pilsoņi, diezgan bieži krievu valodā un papildinot ar dažādām nievājošām mēmēm un emocijzīmītēm.

"Kur tad tik daudz negācijas? Kas pie vainas? Pašu vilcienu veda šaursliežu lokomotīve ESU2a – lokomotīve, kura ne tikai spēj vilkt vagonus, bet kura arī ģenerē 50 kW jaudas trīsfāžu elektrību, kā pārvietojamais ģenerators," norāda biedrībā.

Tieši šīs unikālās konstrukcijas dēļ, 2022. gada nogalē bānīša entuziastam radusies ideja, ka šāda lokomotīve varētu noderēt Ukrainai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!