Foto: LETA

Uzņēmumu reģistrs (UR) jūnija izskaņā reģistrējis 2. aprīlī Rēzeknē dibināto politisko partiju "Kopā Latvijai", par kuras valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Rēzeknes mērs, no "Saskaņas" izslēgtais Aleksandrs Bartaševičs.

"Lursoft" dati rāda, ka Politisko partiju reģistrā "Kopā Latvijai" reģistrēta 20. jūnijā.

Iepriekš UR bija atlicis politiskā spēka reģistrāciju, jo partijas iesniegtajos dokumentos tika konstatēti trūkumi.

Partija kā savas darbības pamatmērķus norādījusi "apvienot visus spēkus ap ideju par vienotas politiskas nācijas izveidi, kurā nepastāvētu dalījums pēc nacionāla, reliģiska vai sociāla principa". Kā svarīgāko mērķi tā norādījusi Latvijas likumdošanā integrēt nacionālo minoritāšu tiesību aizsardzību, kas noteiktas "Vispārējā konvencijā par nacionālo minoritāšu aizsardzību" un saglabāt pamatnācijas tiesības.

Tāpat minēts, ka "partija centīsies panākt, lai tiktu izveidots efektīvs valsts ekonomikas modelis ar ievērojamu valsts sektora līdzdalību galvenajās nozarēs, ar vienkāršu un stabilu nodokļu sistēmu un pievilcīgu investīciju vidi.

Jau ziņots, ka 2. aprīlī Rēzeknē 217 cilvēki nodibināja politisko spēku "Kopā Latvijai".

Partijas valdē ievēlēts Bartaševičs, kā arī bijušie "Saskaņas" politiķi Andrejs Klementjevs, Jekaterina Ivanova, Karīna Bartkeviča, Rēzeknes domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Stecs, Rēzeknes novada domes deputāts Zigfrīds Lukaševičs, Salaspils novada domes deputāte Ludmila Fedorkova, bijusī Ludzas domes priekšsēdētāja Jevgenija Kušča, iepriekš bezpartejiskais Jēkabpils domes deputāts Andrejs Gavrilovs, kurš vēlēšanās startēja no "Saskaņas" saraksta, SIA "Olimpiskais sporta centrs Rēzekne" valdes locekle Jekaterina Meirāne, kā arī Dmitrijs Arestovs un Ināra Mickāne.

Atbilstoši politisko partiju likumam, par partijas dibinātājiem var būt 18 gadu vecumu sasnieguši Latvijas pilsoņi, un to skaits nedrīkst būt mazāks par 200.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!