Foto: Publicitātes foto
Latvijas sportiste Poļina Medvedjeva izcīnījusi sudraba medaļu Minskā notikušajā Eiropas čempionātā, kurā piedalījās 25 Eiropas valstu spēcīgākie sportisti.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja divas Latvijas Teikvondo federācijas sportistes - Poļina Medvedjeva un Šarmena Lukaševiča (sporta klubs "LTCS"). Mūsu sportistes piedalījās divos sacensību programmas veidos – "Tul" (tehniskie kompleksi) un sparingā.

Vjačeslava Semenkova un Armanda Šļara audzēknes ir vienas no labākajām un titulētākajām Latvijas Teikvondo federācijas sportistēm savā vecuma grupā un svara kategorijā. 11 gadus vecā Poļina jau ir izcīnījusi Latvijas, Baltijas, kā arī Eiropas kausa čempiones titulus. Šarmena ir Latvijas čempione ne tikai teikvondo, bet arī kikboksā, kā arī sudraba godalgu ieguvēja Baltkrievijas un Zviedrijas atklātajos turnīros.

Diemžēl Šarmenai Minskā neizdevās izcīnīt godalgotas vietas. Disciplīnā "Tul" viņa piekāpās sportistei no Čehijas, kura šajā disciplīnā kļuva par čempioni. Sparinga disciplīnā svara kategorijā līdz 57 kg Šarmena sīvā cīņā piekāpās sportistei no Skotijas un izstājās no sacensībām.

Neveiksmīgas izlozes rezultātā "Tul" disciplīnā pirmajā kārtā nācās satikties stiprākajām sportistēm - mūsu Poļinai Medvedjevai un sportistei no Krievijas Vitālijai Rjašencevai. Neskatoties uz to, ka Poļina parādīja ļoti labu tehniku, kā arī tehnisko kompleksu veica ļoti spēcīgi un bez kļūdām, uzvaru ar balsu vairākumu tiesneši piešķīra viņas pretiniecei, kura sacensību gaitā kļuva par čempioni šajā disciplīnā. Rezultātā Polina izstājās no turpmākās cīņas par medaļām "Tul" disciplīnā.

Taču sparinga disciplīnā svara kategorijā līdz 45 kg, 11 gadus vecā rīdziniece atguva zaudēto. Neskatoties uz to, ka aparingā pretinieces bija stiprākas, augumā garākas un arī vecākas, Poļina spēja izcīnīt vairākas uzvaras. Savā fināla cīņā Poļina bija ļoti tuvu uzvarai, taču ar viena punkta pārsvaru pēdējās cīņas sekundēs, uzvaru izrāva pretiniece no Krievijas. Rezultātā Polinai sudraba medaļa sparinga disciplīnā un Eiropas teikvondo ITF vicečempiones tituls.

"Šī ir pirmā Eiropas čempionāta sudraba medaļa, ko mūsu sportisti ir izcīnījuši," atzīmēja Latvijas Teikvondo federācijas prezidents Vjačeslavs Semenkovs. "Kopš 1989. gada, kad tika nodibināta Latvijas Teikvondo federācija, mūsu sportisti vairākkārt ir atveduši bronzas godalgas no Eiropas un pasaules čempionātiem, taču sudrabs mums ir pirmo reizi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!