Foto: Publicitātes foto

Banka "Citadele" noslēgusi vienošanos ar "Capitalica Green Logistics Fund" piederošo SIA "Dreilini hub" par saistību refinansēšanu 2,5 miljonu eiro apmērā. Darījums ļaus uzņēmumam noslēgt loģistikas centra iegādi Dreiliņos, Ulbrokas ielā 42G, ziņo banka.

"Capitalica Green Logistics Fund" ir Lietuvas "SBA Group" investīciju pārvaldnieka "Capitalica Asset Management" fonds, kas iegulda ilgtspējīgos komercīpašumos Baltijas valstīs, fokusējoties uz loģistikas un noliktavu segmentu. SIA "Dreilini hub" ir fonda uzņēmums, kas izveidots, lai noslēgtu īpašuma iegādi Ulbrokas ielā 42G.

Ēkas kopējā iznomājamā platība ir 5647 m2, un tās galvenais nomnieks ir viens no lielākajiem DIY jeb "dari pats" produktu vairumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijas valstīs SIA "LIC Gotus". Loģistikas centrā pieejamas trīs veidu telpas – noliktavas, biroji un klientu apkalpošanas zāles.

"Redzam arvien augošu nepieciešamību lielo pilsētu robežās vienuviet apvienot noliktavu, biroju un tirdzniecības telpas. Iespēja piedāvāt šādu risinājumu sniedz konkurences priekšrocības gan nomniekiem, gan arī mums kā investoriem," saka Capitalica Asset Management" vadītājs Mindaugs Ļaudansks (Mindaugas Liaudanskas).

"Capitalica Asset Management" ir apņēmies paplašināt savu klātbūtni Latvijā. Šobrīd fonda portfelī ir loģistikas īpašumi, kā arī biroju komplekss "Verde". Tiek analizētas arī citas attīstības iespējas Latvijas tirgū.

Pērn investīciju apjoms komercīpašumos samazinājās, tomēr banka turpina būt aktīva un atbalsta klientus šajā sektorā, komentē bankas "Citadele" Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Mārtiņš Bočkāns.

"Capitalica Green Logistics Fund" īpašumā šobrīd ir pieci loģistikas centri Baltijas valstīs, no kuriem trīs atrodas Tallinā, bet divi – Rīgā.

"Citadele" ir Baltijas valstu banka, kuras galvenā mītne atrodas Latvijā; 2023. gada 31. decembri 46% no tās kopējiem aktīviem bija Latvijā un 74% no pamatdarbībā nodarbinātajiem darbiniekiem bija Latvijā. 2023. gada 12 mēnešos "Citadele" jaunos aizdevumos izsniegusi 897 miljonus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2,9 miljardus, un depozītu apjoms veidoja 3,8 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!