Foto: DELFI

Eiropas Padomes Konvencija par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvencija neparedz jauna dzimuma ieviešanu Latvijas tieslietu un izglītības sistēmā, otrdien, 31. oktobrī, valdības sēdē pauda labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS)

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Ministru kabinets otrdien atbalstīja likumprojektu, kas paredz ratificēt Stambulas konvenciju, bet gala vārds šajā jautājumā būs jāpieņem Saeimai.

Konvencijā nav "dženders"

Likumprojekta saskaņošanas gaitā iebilde pret to pauda vairākas nevalstiskās organizācijas. Partija "Suverēnā vara", kuras līdere ir bijusī Saeimas deputāte un Stambulas konvencijas kritiķe Jūlija Stepaņenko, pauž, ka konvencijas saturā ir "ideoloģiskie uzdevumi veikt sabiedrības apziņas transformāciju". Savukārt biedrība "Vecāku alianse" pauž bažas par Stambulas konvencijā ietvertajām "sociālās dzimtes/dženderu" lomām, kas nav padarītas par stereotipiem, jo, biedrības ieskatā, šis jēdziens ir nekonkrēts un dažādi interpretējams.

"Tādēļ nevaram izslēgt iespēju, ka cieņa pret tradicionālo jeb dabisko ģimeni (māte-tēvs-bērni) neietilpst šajā jēdzienā un Latvijas skolās bērniem tiks turpmāk mācīts cienīt visas iespējamās sociālās dzimtes/dženderu lomas, izņemot tradicionālās jeb dabiskās ģimenes lomas," pauž biedrība.

Augulis valdības sēdē atzina, ka konvencijā minētais jēdziens "sociālais dzimums" ir izraisījis "neviennozīmīgu attieksmi, pat interpretācijas, ka neizriet no konvencijas".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!