Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns otrdien, 2. jūlijā, negaidītā vizītē viesojās Kijivā, kur tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski. Pretrunīgi vērtētais Ungārijas līderis aicinājis Zelenski uz uguns pārtraukšanu, aģentūra "Reuters".

Orbāns, kurš ir atklāts Rietumu militārās palīdzības Ukrainai kritiķis un piekopj siltas attiecības ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, otrdien pirmo reizi vairāk nekā 10 gadu laikā viesojās Kijivā.

Kopīgā preses konferencē pēc sarunām ar Ukrainas prezidentu Orbāns norādīja, ka augstu vērtē Kijivas centienus popularizēt Zelenska vīziju par mieru maijā notikušajā samitā Šveicē un tās mērķi šogad sarīkot vēl vienu samitu.

"Es lūdzu prezidentu padomāt, vai mēs varētu mainīt kārtību un paātrināt miera sarunas, sākot ar uguns pārtraukšanu. Uguns pārtraukšana, kas būtu saistīta ar konkrētu termiņu, dotu iespēju paātrināt miera sarunas. Es pārrunāju šo iespējamību ar prezidentu un esmu pateicīgs viņam par godīgajām atbildēm" komentēja Orbāns.

Zelenskis gan nesniedza atbildi Orbāna komentāriem par iespējamu uguns pārtraukšanu.

Ukrainas prezidents savā profilā platformā "X" paziņoja, ka ar Ungārijas premjerministru apspriesti "būtiskākie kaimiņattiecību jautājumi – tirdzniecība, pārrobežu sadarbība, infrastruktūra un enerģētika". Orbāns uzsvēris, ka Ungārija vēlas palīdzēt modernizēt Ukrainas ekonomiku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!