sieviete darbs kafija dators
Foto: Shutterstock
Tas, ka lieto uzturā produktus, kas bagātīgi ar mikroelementiem, vēl nenozīmē, ka tavs organisms spēj paņemt no tiem visu labumu. Gadās, ka, neveiksmīgi kombinējot pārtikas produktus, paši neapzināti traucējam organismā uzsūkties un tikt izmantotām vērtīgām minerālvielām, jo tā nu tas dabā ir iekārtots, ka vienas vielas klātbūtne maltītē var traucēt citas vielas uzsūkšanos. Vai domā, ka, dzerot kafiju ar pienu, apgādā savu organismu ar kalciju? Diemžēl labums no šāda padzēriena kauliem būs gaužām niecīgs. "Rutks" apkopoja vairākas būtiskas kļūdas, ko pieļaujot, liedzam organismam tikt pie vērtīgām vielām.

Kafija vai tēja ar pienu

Dzērieni, kas satur tanīnus (melnā tēja, vīns) un kofeīnu (kafija, enerģijas dzērieni), apgrūtina kalcija uzsūkšanos organismā un veicina tā izskalošanu no organisma. Tāpēc ne kafija, ne tēja ar pienu, ne pie kafijas piekosta siermaize diemžēl nebūs labs kalcija avots. Tas gan nenozīmē, ka visi šie dzērieni būtu jāizsvītro no ēdienkartes. Gandrīz katrs taču ik dienu malko kafiju vai tēju. Vari arī turpmāk baudīt iecienīto dzērienu, taču centies to nevis piedzert ēdienam, bet malkot ne ātrāk kā stundu pirms vai pēc maltītes, kas bagātīga ar kalciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!