Spināti, salāti, zaļumi
Foto: Shutterstock
Spināti ir uzturvielām bagāts pārtikas produkts ar augstu šķiedrvielu saturu, kas ēdienam pievieno tilpumu, krāsu, struktūru, vitamīnus un minerālvielas. Neatkarīgi no tā, vai tos ēd termiski apstrādātus vai svaigus – tavs organisms nebūs vīlies bagātīgajā barības vielu pildījumā. Turklāt spināti tiek uzskatīti par zaļajiem kareivjiem cīņā pret pavasara nogurumu. Tie būs lielisks palīgs arī tiem, kuri, sākoties pavasarim, nobrieduši gatavoties peldsezonai.

Spināti (Spinacia oleracea) ir zaļš lapu dārzenis, kura izcelsme rodama Persijā jeb tagadējā Irānā. Tie pieder pie amarantu dzimtas un ir radniecīgi bietēm un kvinojai. Tos bez liekām grūtībām vari audzēt piemājas dārziņā vai iegādāties saldētus, konservētus vai svaigus un ēst vārītus, sutinātus, ceptus vai neapstrādātus. Tie ir gardi gan atsevišķi, gan citos ēdienos.

Šajā rakstā, iedvesmojoties no portāliem "Verywell Fit", "Medical News Today" un "Healthline", apkopots svarīgākais, kas tev jāzina par spinātiem un to ietekmi uz veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!