Spināti (Spinacia oleracea) ir zaļš lapu dārzenis, kura izcelsme rodama Persijā jeb tagadējā Irānā. Tie pieder pie amarantu dzimtas un ir radniecīgi bietēm un kvinojai. Tos bez liekām grūtībām vari audzēt piemājas dārziņā vai iegādāties saldētus, konservētus vai svaigus un ēst vārītus, sutinātus, ceptus vai neapstrādātus. Tie ir gardi gan atsevišķi, gan citos ēdienos.
Šajā rakstā, iedvesmojoties no portāliem "Verywell Fit", "Medical News Today" un "Healthline", apkopots svarīgākais, kas tev jāzina par spinātiem un to ietekmi uz veselību.
ēdiensVitamīniVeselīgs uztursA vitamīnsB vitamīnsC vitamīnsAsinsspiediensMagnijsKālijsKalcijsdzelzsGremošanas uzlabošanaVielmaiņaE vitamīnsK vitamīns
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit