Fоtо: Shutterstock

Sertificēts dermatologs no Denveras apgabala Kolorado štatā ASV savā "TikTok" kontā dalījies ar knifu, kas varētu palīdzēt tiem, kuri vakaros mokas aizmigt. Un tas neietver bezgalīgo aitiņu skaitīšanu.

Ārsts Skots Valters atklāj, ka gana ātri iemigt var, ja apzināti strādājam ar savām domām. Tas nozīmē, ka pirms iemigšanas smadzenēm neļaujam vairākas reizes pārcilāt dažnedažādus notikumus, atmiņas, kā arī neļaujam plānot nākotni un risināt problēmas. Tādējādi mēs apzināti novēršam domas no lietām, kas mums neļauj iemigt, un smadzenēm ziņojam – hei, pašlaik ir droši doties gulēt, raksta "New York Post".

"Tas ir veids, kā pārkārtot savas domas, līdzīgi kā sajaukt kāršu komplektu," viņš stāsta savā "TikTok" kontā publicētajā video. Šis video jau guvis 4,3 miljonus skatījumu. Arī pašam Valteram šis ir kļuvis par veidu, kā iemigt. Viņš uzsver, ka šis ir veids, kā palīdzēt sev iemigt, neizmantojot nekādus uztura bagātinātājus.

@denverskindoc Stitch w/ @sidneyraz say goodbye to the Sunday Scaries and fall asleep quickly with this doctor approved sleep hack! #sleephack #todayilearned #wishiknew #howtofallasleepfaster #cognitiveshuffling #cognitiveshuffle #sleephelp #doctor #medicine #sleep #sundayscaries #doctorhack #fallingasleep #anxiety ♬ original sound - Dr. Scott Walter | Derm

Kā tad savas domas apzināti aizbīdīt prom no būtiskām lietām? Valters norāda, ka veids ir pavisam vienkāršs – cilvēkam vienkārši jādomā par nejaušiem vārdiem vai objektiem, kuriem savstarpēji nav pilnīgi nekāda sakara. Piemēram, govs, lapa, sviestmaize, aknas – tieši tik nejauši vārdi.

Saprotams, pēkšņi izdomāt vārdus, kuriem nav nekādas saistības, nav nemaz tik viegls darbiņš, tādēļ ārsts iesaka citu stratēģiju – izvēlies kādu alfabēta burtu un skaiti arī savus sirdspukstus. "Ik pēc astoņiem sitieniem domā par vārdu, kas sākas ar šo burtu," viņš iesaka.

Arī neirozinātniece un "Mastermind Meditate" izpilddirektore Dorsija Standiša izdevumam "Eat This, Not That" norāda, ka vērts izvēlēties vienu burtu, un pēc tam mēģināt izdomāt pēc iespējas vairāk vārdus, kas ar šo burtu sākas. No sākuma izvēlies, piemēram, burtu "R" un uzskaiti: rieksti, rubīns, raugs, rampa, ripa, rozā utt. Kad vārdi beigušies, pārej pie nākamā burta, piemēram, "E". Piekopjot šādu taktiku, iemigšana varētu prasīt 10 līdz 15 minūtes.

Tas var palīdzēt nervu sistēmai atslābināties un iemigt, norādījusi neirozinātniece. Ja šādā veidā aizmigt tomēr neizdodas, var mēģināt citas metodes, piemēram, dziļu elpošanu ar garām izelpām, kas arī palīdzēs nomierināt nervu sistēmu.

Miega traucējumus nedrīkst ignorēt – ilgstošs miega iztrūkums var izraisīt dažādas veselības problēmas, tostarp augstu asinsspiedienu, augstu holesterīna līmeni, diabētu, insultu, aptaukošanos un depresiju.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !