Foto: Unsplash

Šķiet, cilvēce vienmēr ir bēgusi no vientulības un klusuma. Mēs esam pieraduši pie nemitīgas fona trokšņa plūsmas – "AirPods" vienmēr ir ausīs, ikdiena rit līdz ar mūzikas, seriālu, "TikTok" video un draugu balss ziņu skaņām. Multitāskings šķiet efektīvs, taču vai tas galu galā neizliek barjeras starp mums un mūsu pašu domām?

Klusums var šķist biedējošs, jo liek sastapties ar jautājumiem, uz kuriem ne vienmēr gribam atbildēt, – vai man patīk tas, ko daru? Vai es galu galā vispār esmu laimīgs? Kā būtu, ja mums pietiktu drosmes izslēgt visas ierīces, visas skaņas un mēs paliktu (kaut nedaudz!) tikai savā iekšējā "es" sabiedrībā? Klusa pastaiga, kā izrādās, ir kļuvusi par modernu veidu, kā atgūt līdzsvaru un uzlabot garīgo veselību.

Bet kas tad īsti ir klusā pastaiga? Kā jau pasaka pats nosaukums, klusā pastaiga nozīmē staigāšanu klusumā, vienatnē, bez kādiem traucējošiem elementiem. Nekādu podkāstu, nekādas mūzikas, nekādu telefona zvanu – tikai dabas skaņas, kustība, paša soļi un domas. Turklāt galamērķis nav mērāms kilometros vai ātrumā, bet gan saiknes brīžos. Un, būtisks aspekts, to var baudīt visu vecumu cilvēki no visām dzīves jomām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!