19. februārī pie TV3 skatītājiem ar jaunu sezonu un vēl vairāk gardu ēdienu receptēm atgriezīsies gatavošanas šovs "Šefu gaidījāt?". Šajā sezonā šefpavāriem Mārim Jansonam un Raimondam Zommeram talkā nāks restorāna "John" šefpavārs Kristaps Sīlis, vēsta TV3. Šefpavāri dosies ciemos pie sabiedrībā zināmām personām, lai kopīgi pagatavotu gardas trīs kārtu vakariņas.
Kā atzīst Kristaps Sīlis, virtuvē viņš pavadījis jau 20 gadus, no tiem 14 – šefpavāra lomā: "Pavāra profesija man nav darbs, tas ir dzīvesveids, arī mans hobijs." Iepriekš strādājis par šefpavāru "Annas Hotel" restorānā un restorānā "Le Dome", taču nu par savām mājām sauc restorānu "John", kas, tāpat kā restorāni "Entresol" un "Kest", ko vada Zommers un Jansons, ir "Michelin Guide" ceļvedī ieteikts restorāns.
Pavāra profesija nav bijis Kristapa aicinājums no bērnības, taču kādā dzīves posmā šāda iespēja pavērusies un viņš atzīst, ka šai profesijai nav robežu – ar to iespējams pārsteigt un iepriecināt savu viesus ik uz soļa. "Latvijā nav pietiekami būt labam savā sfērā. Lai tevi pamanītu un novērtētu, tev ir jāiegūst atpazīstamība un jāuzrunā cilvēkus ar savām prasmēm arī ārpus restorāna sienām. Man patīk izaicinājumi un dalība šovā noteikti liek man izkāpt no manas komforta zonas, kam ir daudz plusu – iemācīties kaut ko jaunu un iepazīt jaunus un talantīgus cilvēkus," atzīst Kristaps.