Viens no iepirkšanās zelta likumiem – nedoties uz veikalu izsalkušam un bez iepirkumu saraksta. Ja neesi skaidri nolēmis, ko pirksi un kur to liksi, pastāv liels risks iekrist impulsīvās iepirkšanās lamatās un iegādāties par daudz produktu vai to, bez kā patiesībā lieliski varētu iztikt. Taču arī plānošanas gaitā ir jāņem vērā dažādas nianses – produktu daudzums un veids var būtiski ietekmēt kopējās izmaksas. Praktiskos ieteikumos, kas palīdzēs ietaupīt, jau plānojot pirkumus, dalās šefpavārs, "Rimi Gardēdis" Normunds Baranovskis.
Kas izdevīgāk – pirkt katru dienu vai dažas reizes mēnesī?
Iepirkties var dažādi: reizi mēnesī sagādāt pamatēdienu sastāvdaļas un piepirkt tikai svaigās piedevas vai arī katru dienu iegādāties to, kas vajadzīgs tieši tajā dienā. Katram ir savi gatavošanas un ēšanas paradumi, un neviens no tiem nav nepareizs, ja vien visus nopirktos produktus patiešām izlieto. Konkrētas ēdienreizes un maltītes, kurām nepieciešamas izejvielas, gan vajadzētu saplānot pirms pirkumu saraksta veidošanas, nevis impulsīvi iegādāties dažādus produktus un pēc tam prātot, ko ar tiem iesākt.