Ļoti iespējams, Latvijā nav populārākas tortes par zīmola "Staburadze" ražoto torti "Cielaviņa", kas pārliecinoši atrod savu ceļu uz saldummīļotāju sirdīm jau gandrīz četrdesmit gadu garumā. Tomēr, vai zinām, kāds ir šīs tortes stāsts un kā tā top?

Laikā, kad tapa "Cielaviņa", iecienītas bija pavisam cita veida kūkas – goda vietā bija tā sauktās īstās lauku tortes, kas nozīmēja – mājās ceptu kūku no mīksta biskvīta, pildītu ar vārīto krēmu un kādu skābenu ievārījumu, rotātu ar sviesta krēma rozēm. Savukārt "Cielaviņa", kas nedaudz atgādināja kādu citu torti – "Draudzība", savu uzvaras gājienu no konditorejas plauktiem uz pircēju sirdīm sāka 1984. gada maijā un šogad tai apritēs jau četrdesmit gadu, stāsta "Orkla Latvija" komunikācijas vadītāja Laura Bagātā.

Par tortes "Cielaviņa" radītāju tiek uzskatīta toreizējā "Staburadze" konditorejas ceha vadītāja Ausma Ābola sadarbībā ar ceha vecāko inženieri Ritu Kadiķi. Ausma Ābola savulaik radījusi vairāk nekā desmit dažādas tortes, tostarp reiz populāro torti "Sonāte". Toreiz pieprasījums pēc tām bijis milzīgs. 1985. gada 19. oktobra "Rīgas Balss" numurā tika rakstīts par to, ka "Cielaviņa" kļuvusi tik pieprasīta, ka veikalu plauktos ilgi nav stāvējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!