Karaliene olīva un viņas galminieki. Turcijas virtuves atklājumi
Foto: Shutterstock

Liela valsts, sena kultūra – Turcijai ir, ar ko pārsteigt gan izsmalcinātus gardēžus, gan "ierindas" ēdājus, gan veselīga dzīvesveida cienītājus, gan kārumniekus.

Kopš 2022. gada visā pasaulē tiek rīkota UNESCO Turcijas virtuves nedēļa, kad tiek iepazīstināts ar šīs valsts dažādo un gardo virtuvi.

Pērn UNESCO Turcijas virtuves nedēļa pirmoreiz tika atzīmēta arī Latvijā, Turcijas Republikas vēstniecībai aicinot viesus uz tematiskām pusdienām. Toreiz gastronomiskā uzmanība bija veltīta Hatajas provincei – reģionam, kas smagi cieta 2023. gada postošajā zemestrīcē. Šogad pasaule tika iepazīstināta ar citu Turcijas reģionu – Egejas jūras piekrasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!