Eiropas komisija vēlas pārskatīt dalībvalstīm piešķirtās, šobrīd spēkā esošās atkāpes tradicionāli kūpinātajiem produktiem. Šobrīd aktualizētas pieļaujamās benzopirēna normas arī kūpinātā sierā un citos kūpinātos produktos. Piemēram, kūpinātā paprikā. Pret šādu vēlmi iebilst gan Zemkopības ministrija, gan vairums nozares pārstāvju.

Ināra Šure, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas vadītāja: ''Tas nozīmē uzreiz reālu eksporta samazinājumu, jo tad mums uzreiz vajadzēs ievērot prasības. Pašlaik mūsu pētījumi rāda, ka mēs nepārsniedzam pieļautos apjomus. Tas mums ir liels patīkams pārsteigums, ka mēs esam zem esošajiem līmeņiem, bet paaugstināt vēl vienu slieksni mēs esam kategoriski pret.''

''Tas nav tikai tādās lielās ražotnēs. Tie ir arī mazie ražotāji kuri to dara, un tā sadaļa tad vispār būs izslēgta no tirgus. Tad panāks, ka paliks ''kreisie'' kūpinājumi? Jā, tā arī varētu teikt.''

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!