Foto: Zeltapakavs/Instagram

Kas gan ir vasara bez šašlika? Ar marinētiem gurķiem, sīpoliem, tomātu mērci, frī kartupelīšiem. Šis vienkāršais ēdiens vasarā kārojas daudziem – sevišķi vasaras saulgriežu laikā. Dzīvesstila kopienas "Riga.Neighborhood" entuziasti apkopojuši deviņas vietas, kur baudīt gardos gaļas iesmus, ko rekomendē šī ēdiena cienītāji. Sarakstā iekļautas gan laika pārbaudi izturējušas vietas, mīlētas un kritizētas kolorītas pērles, gan arī pāris jaunākas un mūsdienīgas vietiņas.

1. "Šašliks Mangaļos"

Atrašanās vieta: Mores iela 22, Rīga

"Šašliks Mangaļos" ir viena no pazīstamākajām un senākajām šašliku vietām Rīgā. Apmeklētāji izceļ, ka šeit iespējams atgriezties deviņdesmito gadu noskaņās, un tas ir gaumes jautājums. Vieni bauda un slavē, citiem tas neiet pie sirds. Taču baudīt leģendāro un gadiem ilgi nemainīgo garšu šeit ir iespējams!

2. "Šašliks Nr.1"

Atrašanās vieta: Ulbrokas 26a, Rīga

Grilbārs "Šašliks Nr.1" Pļavniekos slavens ar saviem sulīgajiem un aromātiskajiem iesmiem – "lielas porcijas, saprātīgas cenas," saka apmeklētāji. Te baudāmi septiņi šašliku veidi, kā arī citi gaļas ēdieni, septiņas dienas nedēļā.

3. "Nojan Tapan"

Atrašanās vieta: Asaru prospekts 15, Jūrmala

Restorānā "Nojan Tapan" Jūrmalā, Asaros, baudāma armēņu ģimenes mājās atmosfēra. Restorāna īpašnieki ir viesmīlīga armēņu ģimene, kas jau gandrīz 20 gadus saimnieko Asaru mājā, un starp 80 ēdieniem dažādām gaumēm, piedāvā arī lieliskus šašlikus. Jēra gaļas šašliks ir tas, kas šeit viennozīmīgi ir jānobauda!

4. "Zelta Pakavs"

Atrašanās vieta: Jūrmalas gatve 80, Rīga

Ģimenes restorāns "Zelta Pakavs" Imantā darbojas jau kopš 1999. gada, un izceļas ar dāsnām porcijām un daudzveidīgu ēdienkarti.

5. "Piepe"

Atrašanās vieta: Liedaga 2B, Priedkalne

Kafejnīcu "Piepe" apmeklētāji raksturo kā vietu, kur var sajusties kā vasarnīcā, izbaudot mieru un gardu šašliku. Meža vidū, Juglas upes krastā – te iespējams atbraukt arī ar laivu.

6. "Nika"

Atrašanās vieta: Jaunciema gatve 267, Rīga

Grilbārs "Nika" piedāvā Gruzijas mājas virtuvi un nelielu, bet gardu šašliku piedāvājumu. Pašgatavotie rievotie frī kartupeļi – šīs vietas "odziņa" uz šķīvja. Grilbārā allaž ir daudz apmeklētāju, un te valda noskaņa, ko mileniāļu paaudze raksturo – "sajūta, it kā atgrieztos bērnībā".

7. "Vilavi Mežciemā"

Atrašanās vieta: Mežciems, Rīga

Blokmāju vidū Mežciemā koka mājās izvietotā kafejnīca piedāvā visu veidu šašliku, kas pagatavoti no jēra, cūkgaļas, vistas vai tītara gaļas. Šašliki pagatavoti uz oglēm, pasniegti ar svaigiem dārzeņiem, marinētiem sīpoliem un, protams, kečupu.

8. "Zanazan restorāns"

Atrašanās vieta: Mežotnes iela 71, Rīga

Slavēta Gruzijas un Armēnijas virtuve, piedāvā kā gaļas, tā arī laša šašliku. Omulīga atmosfēra, un apmeklētāji izceļ ēdiena augsto kvalitāti un Kaukāzu virtuves autentiskumu.

9. "Yerevan Pandok"

Atrašanās vieta: Jomas iela 25, Jūrmala

Armēņu restorāns, kas tika atvērts 2021. gadā Jomas ielas sākumā, tieši iepretim Majoru stacijai, ir guvis apmeklētāju atzinību par gardajiem tradicionālās armēņu virtuves ēdieniem. Ēdienkartē ir jēra, cūkgaļas, teļa gaļas un liellopu gaļas šašliks, kas grilēts uz oglēm. Ēdieni baudāmi skaistā ēkā ar gaumīgu interjeru, kas apvieno Erevānas un Jūrmalas atmosfēru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!