Foto: Publicitātes foto

Ikgadējā "Pavāru kluba" konkursā par Latvijas gada pavāra titulu uzvarējusi Agate Batraga no restorāna "Ferma". Šogad konkursā startēja pieci dalībnieki – Viktors Naumenko, Dinārs Zvidriņš, Mārtiņš Pupurs, Agate Batraga un Renārs Purmalis, vēsta "Pavāru kluba" valdes locekle Laura Podgurska.

Kā skaidro Podgurska, lai gan Agate Batraga bija jaunākā dalībniece šī gada pavāru konkursā, viņa ir jau daudz pieredzējusi – 2022. gadā viņa komandā ar Nilu Ģēveli izcīnīja titulu "Latvijas pavārzellis 2022", startējusi prestižajā konkursā "Bocuse d’Or Europe 2024" Tronheimā, un šoruden dosies pārstāvēt Latviju "World Chefs Challange" finālā Singapūrā komandā kopā ar Dināru Zvidriņu.

Jauno pavāru konkursā titulu "Latvijas pavārzellis 2024" izcīnīja Dāvids Ivanovs, kurš konkursā startēja ar Dināru Zvidriņu, – abi kopā strādā restorānā "Entresol".

Šogad "Pavāru klubs" pirmo reizi rīkoja konkursu "Latvijas Gada restorānu konditors", kurā uzvaras laurus plūca restorāna "Whitehouse" konditore Jeļizaveta Kuzmina.

Foto: Publicitātes foto

Biedrība "Pavāru klubs" dibināta pirms divdesmit gadiem kā organizācija, kuras fokuss ir pavāru mākslas attīstīšana Latvijā, kā arī pavāru piedalīšanās starptautiskos konkursos. Latvijas pavāru konkursi ir starta atspēriens daudziem pavāriem. Latvijas Gada pavāra titulu iepriekš ieguvuši – Raimonds Zommers, Māris Jansons, Ina Poliščenko, Dinārs Zvidriņš, Nils Ģēvele, u.c.

Pavāru konkursu apbalvošana un Pavāru kluba 20 gadu jubilejas svinības šogad notika "ATTA centre" Rīgā, kopā pulcējot gan biedrus, gan sponsorus, gan draugus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!