Foto: Publicitātes foto

No 28. oktobra līdz 10. novembrim norisināsies Rīgas Restorānu nedēļa, kuras laikā šefpavāri aicinās baudīt izsmalcinātas maltītes, izceļot gan jaunākās ēdienu tendences, gan klasiskās vērtības. Šogad piedalās rekordliels dalībnieku skaits – 63 galvaspilsētas restorāni, vēsta Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras pārstāve Rita Pētersone.

Kā ierasts, divu nedēļu garumā apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt īpaši izstrādātu trīs kārtu maltīti, balstoties uz sezonāliem produktiem. Ēdienu cenas būs 30, 35 un 40 eiro kategorijās. Vairāki restorāni pasniegs īpašu komplimentu no šefpavāra, kā arī iespēju maltīti baudīt ar pieskaņotiem dzērieniem. Tā ir iespēja nogaršot gan iecienītus, gan eksperimentālus ēdienus, kas ir pagatavoti ar meistarību un izpratni par garšu kombinācijām.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs skaidro: "Rīgas Restorānu nedēļa ir iespēja apmeklētājiem atklāt jaunas garšas un izbaudīt augstākās klases kulinārijas mākslu. Tāpat tas ir veids, kā sniegt atbalstu Rīgas restorāniem pēc aktīvās sezonas beigām un izbaudīt izcilas vakariņas par pieejamām cenām gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ārvalstu viesiem. Lielā restorānu aktivitāte un vēlme iesaistīties liecina par to, ka restorānu nedēļa viesmīlības nozarei ir svarīgs notikums. Jāatzīmē, ka šogad dalību pieteikuši vairāki restorāni, kas līdz šim restorānu nedēļā nav piedalījušies."

Rudens Restorānu nedēļas vizuālo konceptu veidojis fotogrāfs Filips Smits. Tajā akcents tiek likts uz ēdienu modes nedēļu un rudens garšu kolekcijām, uzsverot, ka Restorānu nedēļa piedāvā ne tikai garšas piedzīvojumu, bet arī vizuālu baudījumu.

Lai piedalītos un izbaudītu īpašo pieredzi, apmeklētājiem tiek ieteikts savlaicīgi rezervēt galdiņu izvēlētajā restorānā, jo vietu skaits ir ierobežots. Vairāk informācijas par dalībniekiem un to piedāvājumiem var atrast liveriga.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!