Restorāni no "Michelin" Latvijas ceļveža sacentīsies par labāko vīna un deserta saderību
Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 24. februārī, Rīgā pirmo reizi satiksies 14 komandas – šefpavāri, konditori un someljē, lai demonstrētu meistarību vīna un deserta saderības mākslā starptautiskajā konkursā "Wine & Dessert Latvia 2025", vēsta konkursa rīkotāji.

Šis ir pirmais šāda veida konkurss pasaulē, kas pirmo reizi notiek Latvijā sadarbībā ar Latvijas Someljē asociāciju un Pavāru klubu. Dalībnieku vidū ir vadošie restorāni, tostarp pirmais "Michelin" zvaigznes ieguvējs Latvijā "Max Cekot Kitchen", kā arī restorāns "John", kam prestižā zvaigzne piešķirta šogad. Tāpat piedalīsies zaļās "Michelin" zvaigznes 2025 ieguvējs "Pavāru māja Līgatnē" un 2024. gada īpašās balvas par servisu laureāts restorāns "Kest". No "Michelin" restorānu ceļveža konkursā piedalīsies arī "Barents", "Whitehouse", "Chef's Corner", "3 Pavāri", "36. Līnija" un "Entresol". Starp dalībniekiem ir arī restorāni "Lighthouse Jurmala", "Space Anora", "Harper Woolf" un "Annas Hotel".

"Man vīna un deserta saderība ir svētki. Un svētkos visam jābūt ideālam, tāpēc mēs tiecamies pēc labākā iespējamā salikuma. Mūsu galvenais mērķis konkursā ir parādīt autorpieeju neparastām garšu kombinācijām," stāsta Maksims Cekots, restorāna "Max Cekot Kitchen" šefpavārs.

"Ēdiena un vīna saderība ir viens no mūsu darba pamatprincipiem. Mēs pievēršam īpašu uzmanību tam, kā garšas papildina viena otru un atklājas kopā. Dalība šajā konkursā ir iespēja demonstrēt mūsu unikālo pieeju," atzīmē restorāna "Kest" šefpavārs Māris Jansons.

Restorāni no "Michelin" Latvijas ceļveža sacentīsies par labāko vīna un deserta saderību
Foto: Publicitātes foto

"Wine & Dessert Latvia 2025" viesiem būs iespēja vērot aizraujošu gastronomisko sacensību klātienē un pirmajiem uzzināt, kuras deserta un vīna kombinācijas kļūs par jaunākajām tendencēm un papildinās Latvijas restorānu ēdienkartes. Tā ir reta iespēja ieskatīties augstās virtuves aizkulisēs, vērot profesionāļu darbu un atklāt pārsteidzošas garšu idejas.

"Šī ir svarīga iniciatīva restorānu industrijai, kas palīdzēs attīstīt vīnu un desertu salikumu baudīšanas kultūru. Tā ir atsevišķa joma, kas pelnījusi lielāku uzmanību," komentē restorāna "Harper Woolf" šefpavārs Artūrs Arnicāns.

Konkursu vērot iespēja ir visiem interesentiem, biļetes uz pasākumu pieejamas, klikšķinot šeit. Plašāka informācija par konkursu: www.bestdessertandwine.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!