grūbas
Foto: ČetrasSezonas.lv
Grūbas ir lielisks graudaugs, kurš mums ir pieejams visu cauru gadu. Kad gaisā jau jūtams pavasaris, no grūbām var pagatavot gardu un pavasarīgu ēdienu. Šoreiz ar topinambūru, ķirbi, sparģeļiem un daudzām mazām piedevām.

Sastāvdaļas:

  • 150 g grūbu
  • 200 g šalotes sīpolu, ļoti smalki sakapāti
  • 100 g ķiploku, ļoti smalki sakapāti
  • 150 ml baltvīna
  • 200 ml saldā krējuma
  • 6 zaļi sparģeļi, nomizoti un sagriezi ļoti plāni
  • 2 svaigi topinambūri, sagriezti ļoti plānās ripiņās
  • ķirbis, vislabāk - spilgti oranžais, ļoti mazos kubiciņos
  • 150 g Parmas siera, sarīvēts
  • 500 ml vistas buljona, karsts
  • jūras sāls
  • melnie pipari
  • 2 lauru lapas
  • svaiga timiāna lapiņas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!