vegetables, darzeni, health food, tomati, souces, zalumi
Foto: Shutterstock
Cilvēki sen vairs ēdienu neuzskata tikai par vēdera piepildītāju un izsalkuma remdētāju. Ēdiens ir bauda un palīgs labam izskatam un pašsajūtai. Britu kulinārijas izdevums "GoodFood" iesaka desmit visiem viegli pieejamus produktus, kas uzlabos izskatu un pašsajūtu, kā arī remdēs izsalkumu.

Mellenes

Mellenes satur daudz A vitamīna - karotīna. Mellenes ir lielisks dabisko antioksidantu avots.

Brokoļi

Brokoļi ne tikai apgādā organismu ar visām nepieciešamajām barības vielām, bet nodrošina arī ilgāku mūžu. Brokoļos ir daudz dažādu vitamīnu, īpaši C un tie ir bagāti ar šķiedrvielām. 

Burkāni

Burkāni satur daudz karotīna (A vitamīns), kas uzlabo imūnsistēmu.

  

Lapu salāti un zaļumi

Lielākā daļa salātlapu satur vērtīgus vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus.

  

Bietes

Bietes stiprina un attīra organismu, tās ir bagātas ar vitamīniem un minerālvielām.

  

Brazīlijas rieksti

Pietiek vien ar diviem trim riekstiem dienā, lai organismu nodrošinātu ar nepieciešamajiem E un B vitamīniem, turklāt šie rieksti satur selēnu, kas ir spēcīgs antioksidants.

  

Greipfrūti

Greipfrūts satur antioksidantus, kas pazemina holesterīna līmeni asinīs. Bez tam greipfrūts uzlabo vielmaiņu, aktivizē aknu darbību un sekmē tauku sadedzināšanu.

  

Ķiploki

Ķiploks labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas un sirds asinsvadu sistēmu, tam piemīt antibakteriālas un pretiekaisuma īpašības. Pētījumos atklāts, ka ķiplokos atrodas vielas (allicīns), kas būtiski samazina vēža saslimšanas risku un pasargā no dažādiem ādas audzējiem.

  

Dzērvenes

Dzērvenēm ir antiseptiska, dziedējoša, urīndzenoša, tonizējoša un apetīti rosinoša iedarbība, tās normalizē zarnu darbību un attīra organismu no kaitīgām vielām.

  

Ingvers

Stimulē imūnsistēmu un uzlabo asinsriti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!