garšvielas
Foto: stock.xchng
Garšvielu klāsts mūsdienās ir ļoti plašs un nereti var apjukt – kuru pie kāda ēdiena izvēlēties. "Biotēkas" eksperti stāsta, kā pazīt garšvielas. Jāpērk labas garšvielas: svaigākās, izskatīgākās un smaržīgākās. Bieži vien tās ir arī dārgākās, bet reti kuru garšvielu vajadzēs vairāk kā 100 gramus gadā.

Garšvielu ABC

Anīss (Pimpinella anisum) - saldas, ķimenēm līdzīgas sēkliņas, parasti pievieno aprikožu ievārījumam, lai izceltu tā garšu, tāpat arī dzērieniem, saldumiem, maizei (piemēram, pumperniķeļiem), kā arī dārzeņu sautējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!