Medus ēdienu saiets - 52
Foto: DELFI
Izdomāt un īstenot garšīgu recepti ar Daugmales Jāņa viršu, griķu vai meža aveņu medu – šāds bija uzdevums 12 Rīgas restorānu pavāriem un garšu meistariem, kas otrdien pulcējās "Folkklubā Ala Pagrabs". Gaļas un zivju ēdieni, salāti, mērces un dažādi saldie – visi šie gardumi saturēja medus piedevu. Vakara viesiem ēdienu testēšana un vērtēšana izvērtās par īstu garšu maratonu. Pavāri sola, ka turpmāk pēc jaunajām receptēm tapušie ēdieni būs pieejami 12 restorānos katram labāku garšu medniekam.

Vai "medus ir un paliek medus"?

Pasākuma vakarā smaidīgs un apmierināts pa plāna vidu grozās pats dravnieks Daugmales Jānis (īstajā vārdā Jānis Sulutaurs). Klātesošie atzīst, viņš panācis teju neiespējamo - sapulcinājis 12 labākos Rīgas pavārus uz pusi dienas vienuviet. Kā viņam tas izdevies - tas joprojām nav skaidrs. Taču šo pūliņu rezultāts gan ir acīmredzams - uz gara galda rindā izkārtoti 12 dažādi ēdieni nelielos trauciņos, uz kuriem paskatoties vien, vēders sāk pieprasīt sev lielāku godu un tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!