Uzturā lietojamas ir visas ķirbja sastāvdaļas, ieskaitot ziedus un stīgas. Ķirbi iespējams ēšanai pagatavot dažādos veidos – svaigā veidā, cept, vārīt, sautēt, grilēt, spiest sulās, konservēt, kā arī gatavot putras, ievārījumus, saldos ēdienus un cept kūkas, bet no sēklām iegūt vērtīgu eļļu.
Vislabāk ķirbī esošās vielas iespējams uzņemt, lietojot to uzturā tieši svaigā veidā, piemēram, kopā ar medu. Garda un veselīga putra ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem sanāks no mannas un ķirbja mīkstuma, savukārt sildoša un sātīga maltīte rudenīgajā laikā būs no ķirbjiem gatavota biezzupa vai dārzeņu un ķirbju sautējums.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit