<a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/pthread/">Jim Kelly</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">cc</a>
Vēl pirms simts gadiem Latvijā portera alus atradās uz galda līdzās dārgiem vīniem un šampanietim un bija dārgākais no visiem alus veidiem. Īpaši iecienīts tas bija Krievijas galmā, kur tika nodēvēts par "imperiālo porteri". Tolaik Latvijā darītie porteri Krievijas impērijā bija pazīstami kā augstākās kvalitātes brūvējumi.

"Šodien dzīvā portera alus potenciāls ir nepietiekoši novērtēts no mazo alus darītavu puses. Tādēļ "Valmiermuižas alus" nolēmis pievērsties portera alus darīšanai, lai Latvijā tapis porteris kļūtu tikpat slavens kā simts gadus atpakaļ," "Tasty.lv" stāsta "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis.

"Valmiermuižas alus" iecerējis izbrūvēt četras dažādas portera alus receptes, kuras vērtēt varēs Latvijas alus cienītāji. Portera alus recepte, kas iegūs visaugstāko alus cienītāju novērtējumu, tiks iekļauta Valmiermuižas pastāvīgajā sortimentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!