Foto: Shutterstock
Ciets siers ir vecs siers. Tas ir sauss, drupans, ar izteiktu, diezgan sāļu garšu un spēcīgu aromātu. Populārāko cieto sieru dzimtene ir Itālija, kur gadu simtiem top cietā siera klasika – "Parmigiano" jeb Parmezāns. Otrs populārs cietais siers ir "Čeders", kura dzimtene ir Anglija.

Lielisks eksporta produkts

Holandieši bija pirmie, kas sieru no mājas ēdiena pārvērta komerciāli izdevīgā produktā, ko labprāt pirka citas valstis. Holandē jau 14. gadsimtā sāka ražot pārdošanai tieši cietos sieru, kurus var ilgstoši uzglabāt un ērti transportēt. Par siera vērtību var liecināt arī fakts, ka Anglijas karaliene Viktorija savā kāzu dienā kā vienu no kāzu dāvanām saņēma pustonnu smagu "Čedera" siera rituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!