Foto: Shutterstock
Gluži tāpat kā citviet pasaulē, arī Latvijā aizvien populārāka kļūst vēlo brokastu jeb "brunch" kultūra, kad svētdienās maltīte laiski pāriet no brokastīm pusdienās. Īstais laiks "brančam" ir starp pulksten 11 un 16, portālam "Tasty.lv" stāsta restorāna "Aqua Luna" sabiedrisko attiecību konsultante Tija Ezeriņa, piedāvājot septiņus interesantus faktus par vēlajām brokastīm.

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais

Par jēdziena "brunch" ("breakfast + lunch") un "jauktās" maltītes idejas tēvu uzskata britu rakstnieku Gaju Beringeru, kurš to pirmo reiz minēja 1895.gadā savā esejā "Vēlās brokastis kā aizbildinājums" ("Brunch: A Plea").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!