Svētku galda klāšana - 3
Foto: DELFI
Nevieni svētki nav iedomājami bez garda cienasta, jo mēs esam ne tikai dziedātāju, bet arī ēdāju tauta! Ja saulgriežu svinēšanas mielasts lielākoties visiem ir skaidri zināms un tradicionāls, proti, Lieldienās - kuličs vai pasha, Jāņos - siers, Ziemassvētkos - cepetis, piparkūkas un karstvīns, citās svinību reizēs parasti aizdomājamies, kā iepriecināt sevi un savus viesus, ar ko palutināt garšas kārpiņas?

Strauji tuvojas 18. novembris – diena, kad Latvija svin savu dzimšanas dienu, kas valsts iedzīvotājos raisa īpašu patriotisma un lepnuma sajūtu. Lai svētkus aizvadītu pacilātās un ģimeniskās izjūtās, mums ir vērts pacensties klāt arī svētku galdu, kas simbolizētu un īpaši izceltu šīs dienas nozīmi. Ko likt svētku galdā Neatkarības dienā? "Tasty.lv" uzrunātie pavāri un populāri ēdienu blogeri teju vienbalsīgi iesaka galdā celt ēdienus, kas asociējas ar Latviju, svētkiem un rudeni.

"Manā svētku galdā noteikti būs dzērveņu ķīselis un ķirbju biezzupa ar dzērvenēm, manuprāt, šīs ogas ļoti sader ar valsts svētkiem," sarunā ar "Tasty.lv" stāsta ēdienu blogere Ilze Lipska. "Kopā ar ģimeni iededzināsim svētku svecītes un sacepsim piparkūkas, kas arī radīs īpašu svētku noskaņu." "Tasty.lv" lasītājiem Ilze svētku vakariņām ieteic izmēģināt pašas pārbaudītu biešu kūku, kas ne tikai interesanti izskatās, bet arī ļoti labi garšo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!