Pagājušajā otrdienā aizvadītajā veikalu tīkla "Rito" un žurnāla "Dienas Ēdieni" meistarklasē valdīja spāņu garšas un aromāti - restorāna "Mohne Negro" šefpavārs Havjērs Garsija rādīja un mācīja, kā gatavot klasiskus spāņu ēdienus - paelju, gaspačo, debešķīgo desertu Crema catalana un spāņu virtuves neatņemamo sastāvdaļu - allioli mērci.
Lai gan Havjērs ir dzimis un audzis Meksikā, viņa vectēvs bija spānis, tādēļ ģimenē gatavoti spāņu ēdieni, kurus šefpavārs mācīja gatavot arī meistarklases dalībniekiem. "Spānijā tos prot gatavot katra vecmāmiņa," skaidro Havjērs.
Allioli jeb ķiploku un olīveļļas mērce
Paelja 'Valenciana'
Klasiskais spāņu deserts - crema catalana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit