Dresings - kas tas tāds?
Foto: Shutterstock
Kulinārija nemitīgi attīstās, ik gadu pasaulē parādās milzum daudz jaunu ēdiena pagatavošanas tehnoloģijas un jaunas, oriģinālas ēdienu receptes. Līdz ar tām mūsu ikdienā parādās jauni nosaukumi un termini - vilinoši, kārdinoši un brīžiem nesaprotami. Viens no salīdzinoši jauniem terminiem ir dresings, mēģināsim tikt skaidrībā, kas šis ir par zvēru.

Patiesībā dresings ir nekas cits kā smalki nosaukta salātu mērce, kuras uzdevums ir sasaistīt ēdiena sastāvdaļas un piešķirt tām noteiktu garšu - pikantu, asu, saldskābu u.t.t.

Lai gan termins "dresings" kulinārijā parādījies jau pirms 100 gadiem, aktīvā apritē tas iekļuvis vien pavisam nesen.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!