Pitahaja

Arvien biežāk iedzīvotāji savos pirkumu grozos liek ne tikai banānus, mango, avokado, kivi, bet arī daudz eksotiskākus augļus – tādus kā čerimoja, feihoja, karambola, kivano un citus. Šo augļu uzturvērtību, pagatavošanas veidus un garšu, komentē "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Šefpavārs aicina eksotiskos augļus ne tikai uzturā lietot svaigā veidā, bet arī papildināt ar tiem salātus, gaļas ēdienus. Tā, piemēram, Latvijā nu jau iecienītais tropu auglis – mango - izceļas ar savu savdabīgo garšu un izmantojams gan gaļas, gan jūras velšu pagatavošanā. Tāpat tas piešķirs jaunas garšas nianses picai ar šķiņķi.

Feihojas un līčes labi saderēs kopā ar cūkas vai putna gaļu. Arī pepino un čerimoja, kuru dzimtene ir Andu kalni, lieliski garšo ne tikai svaigā veidā, bet arī desertos. Salātiem eksotisku garšu piešķirs melonei līdzīgais, dzeltenais pepino, klāt pievienojot spinātus vai avokado. Pepino ir bagāts ar C, A un K vitamīnu, tajā ir arī B grupas vitamīni un kālijs, kā arī tas satur maz cukura, tādēļ to var lietot arī diabēta slimnieki. Gatavs pepino ir dzeltenīgā vai ziloņkaula tonī ar košām purpurkrāsas svītrām. Caur tā maigo miziņu var sajust augļa mīkstuma konsistenci – kā pusgatavai plūmei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!