5292049
Foto: PantherMedia/Scanpix
Šogad Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laiks mūs lutina ar vairākām brīvdienām, kuru laikā ļaudis atpūšas, apciemo radus un draugus, un, neizbēgami, mielojas daudz un garšīgi. Rūpējoties gan par figūru, gan par veselību, daudzi nokļūst dilemmas priekšā – mesties gastronomiskajā atvarā vai tomēr atturēties? Katru gadu mēs par to domājam, tomēr vairāk vai mazāk pārēdamies.

Dietoloģe Lolita Neimane iesaka ēst, ievērojot dažus vienkāršus priekšnoteikumus, bet pēc garajām svētku brīvdienām veltīt dienu atslodzei un organisma attīrīšanai, taču brīdina atturēties no drakoniskām diētām.

Lolita Neimane atgādina, ka no svētku priekiem nav jāatsakās: "Tādēļ jau tie ir svētki, ka varam atļauties ko vairāk. Taču pēc svētkiem gan ir vēlams, ilgi negaidot, ļaut organismam atpūsties, ievērojot atslodzes un attīrīšanās dienas." Arī pati Lolita, svētkos ciemojoties pie radiem un draugiem, nogaršo, kas galdā likts, lai sajustos kā svētkos un arī lai novērtētu viņu pavārmākslu. Galvenais, lai beidzoties svētkiem, mēs ļautu organismam atpūsties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!