Baltās trifeles ir kulinārās mākslas augstākā virsotne. Lai neļaunojas kaviāra aizstāvji, bet nekas nespēj līdzināties trifeļu piesātinātajai garšai, ko tik ļoti ciena gan izsmalcināti gardēži, gan šefpavāri.
Pastāv simtiem dažādu trifeļu veidu, gan melnās, gan Burgundijas, gan baltās. Visvērtīgākā no visām ir Albas baltā trifele "Tuber Magnatum Pico", ko mēdz dēvēt arī par trifeļu karalieni. Šīm trifelēm ir ļoti intensīva un patīkama smarža, un tās ēd neapstrādātas, sagrieztas ļoti plānās šķēlītēs, kā piedevu pastai, rīsu ēdieniem, kā arī sēņu salātos.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit